1. Home › 
  2. › 
  3. Versterk je loopbaancompetenties - Live webinar

Versterk je loopbaancompetenties - Live webinar

Slechts 1 op de 7 werknemers staat stil bij zijn werk! We doen jaarlijks wel een medische check-up. Een auto met een aantal kilometers op de teller moet op technische controle… Maar een check-up van het werk, daar komen we nauwelijks aan toe. Vreemd toch?

Wanneer je goed werk aflevert, concludeert je omgeving al vlug dat het vast ook goed zit met je motivatie. Maar is dat zo? Ken je je eigen motivatie? Weet jij wat je nodig hebt om met goesting en plezier aan het werk te blijven vandaag, morgen en overmorgen? Ken je ook de risico’s die dit in gevaar brengen? Om je loopbaan zelf sturing te geven, moet je eerst weten welke richting je uit wil. Een uitdagende zoektocht voor elke werknemer in tijden van snelle verandering, werkdruk en een steeds moeilijkere afstemming van werk- en privétijd. Deze workshop geeft je meer grip op je werkbeleving en geeft vorm aan de acties die je kunt ondernemen op de werkplek.

Deze workshop heeft als doelstelling je een antwoord te geven op volgende vragen:
• Wat motiveert jou in je werk?
• Wat moet je van jezelf weten dat uniek is en jouw loopbaankeuze beïnvloedt?
• Hoe ben je zelf in relatie met anderen?
• Wat kan je zelf doen om je carrièrepad te bepalen?
• Hoe kan ik hulp en advies vragen aan anderen (leidinggevenden, collega’s, …)

Niveau Basic
Type opleiding E-learning, Blended learning

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Of je nu in het begin van je loopbaan zit, halfweg of naar het einde van je loopbaan gaat, je wilt je graag verdiepen in hoe je de eigen loopbaan vorm geeft.

Vereiste voorkennis

Basic level: Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze opleiding.

Programma

Inhoud

Webinar van 1 uur:

Je start met een webinar (misschien je allereerste) zodat je alvast kennis maakt en je je beter voorbereid voelt op de workshop.
Hierover hebben we het:
- Loopbaancompetenties vandaag, morgen en overmorgen
- Beter werken door je energiebalans goed te krijgen
- De beste inzichten uit de Motivatietheorie
- JobDesign via JobDialogue, het verloop van de workshop

Inhoud workshop:

- JobDialogue in duo via het CACTUS model
- Introductie via curriculum
- Attitude als de voorspeller van mijn Motivatie
- Competenties voor de toekomst
- Mijn taken van vandaag
- Uitklaren van mijn loopbaanvragen
- Suggesties voor morgen en overmorgen
- En verder nog …het inplannen van het individueel opvolggesprek

Individuele sessie:

Tijdens de individuele sessie helpen we je als deelnemer met je persoonlijke vragen. Deze individuele sessie gebeurt online. De duurtijd is +/- 1,5 uur.

Als je deze opleiding volgt binnen Elan+, heb je ook de opportuniteit om twee bijkomende opleidingen te volgen binnen het aanbod van Elan+. Deze opleidingen kunnen zowel banktechnische opleidingen, informatica en nieuwe competenties, talen als soft-skills omvatten.

Praktische informatie

Duurtijd: webinar + 1-daagse opleiding (workshop) + individuele sessie

Uren: 9u - 17u (6 lesuren per dag)

Plaats: Deze opleiding gaat online door.

Extra informatie:

Hoe start je de webinar vlot op? Je ontvangt een login en een wachtwoord per e-mail om toegang te krijgen tot ons platform. In het platform vind je een link. Door op de geplande datum te klikken start de webinar via Webex. 
Om bijscholingspunten te behalen is het belangrijk om met je eigen naam in te loggen, de volledige trainingsdag te volgen en de door de trainer voorgestelde vragen te beantwoorden. Volg de opleiding niet met meerdere personen via eenzelfde pc.

Methodologie

Deelnemers gaan in duo aan de slag. Jouw buddy geeft je de veiligheid en steun om samen die ontdekking door te maken. Je leert daarbij om naast jezelf ook het verschil met anderen te begrijpen en beter te respecteren. Je leert van de goede voorbeelden van de andere deelnemers. De facilitator geeft de stappen aan, helpt je om dingen breder te kaderen en is beschikbaar voor advies.

Type opleiding:

Opleidingsmateriaal:

Docenten

Wim Thielemans
Personal development