1. Home › 
  2. › 
  3. Undercover Innovator: hoe je innovatiecapaciteit verhogen? - Live webinar

Undercover Innovator: hoe je innovatiecapaciteit verhogen? - Live webinar

“Innovatie?… pfff”. We weten wel dat het belangrijk is, maar het begint stilaan een beetje een holle term te worden. Je hebt al een keer een post-it brainstorm gedaan, ideeën gepresenteerd en aan een innovatie wedstrijd deelgenomen, maar er is niets veranderd. Waarom blijven proberen? Wat kan jij nu nog doen om innovatie te gaan stimuleren, wanneer iedereen al huivert bij het horen van de term? Wel, misschien kan het wel stiekem. Hoe hol ook, we weten dat innovatie wel echt belangrijk is. Cruciaal zelfs. Het is alleen niet gemakkelijk om je team of collega’s uit hun oude gewoontes te trekken.

Deze opleiding heeft als doelstelling om: 

Niveau Basic
Type opleiding E-learning, Blended learning

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door iedereen die interesse heeft om vernieuwing tot stand te brengen binnen zijn eigen team, bedrijf of daarbuiten en/of interesse heeft in innovatieprocessen.

Vereiste voorkennis

Basic level: er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze opleiding.

Programma

1. Opwarming

2. Basis principes

3. Feedback resultaten en toepassing op individuele innovatie

4. Raamwerk innovatie in teams

5. Aanpak en technieken voor innovatieve groepsprocessen

6. Innovatie bij leidinggevenden en organisaties

7. Korte initiatie overtuigingstechnieken

8. Wrap up

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duurtijd: 1-daagse opleiding

Uren: 9u-17u (6 lesuren per dag)

Plaats: Deze opleiding zal online gegeven worden

Standaard gaan onze opleidingen door te Febelfin Academy, Phoenix gebouw - Koning Albert II-laan 19 1210 Brussel, tenzij anders vermeld in de titel van de opleiding (zie bovenaan).

Gaat de opleiding door op een externe locatie? We verwijzen je graag door naar de FAQ:  https://www.febelfin-academy.be/nl/vragen/algemeen/waar-vindt-mijn-opleiding-plaats

Voorbereiding deelnemers: Log in op het leerplatform my.febelfin-academy.be om uw training voor te bereiden en het leermateriaal te downloaden.

Methodologie

Type opleiding: Online, blended learning

Tijdens onze interactieve opleidingen staan we zo dicht mogelijk bij de werkpraktijk van elke dag. De focus ligt op praktijktips, handige schema’s en herkenbare situaties of cases. Via praktische opdrachten in kleine groepjes wordt aan de deelnemers de mogelijkheid geboden om te reflecteren over bepaalde aspecten van het aangereikte topic. Na feedback van de groep en de trainer kunnen die eventueel verder uitgewerkt worden.

Opleidingsmateriaal:

Docenten

Michaƫl Van Damme
Personal development