1. Home › 
  2. › 
  3. Participatieve besluitvorming – Hoe betrek ik mijn team bij het nemen van een beslissing?

Participatieve besluitvorming – Hoe betrek ik mijn team bij het nemen van een beslissing?

Wil je komaf maken met al die beslissingen waarop terug gekomen wordt omdat alles niet door iedereen gezegd wordt op het moment van beslissen? Als organisatie of team neem je dagelijks beslissingen. De slaagkans van deze beslissingen hangt onder meer af van het draagvlak dat werd gecreëerd. Heb je naast de stem van de meerderheid ook de minderheid gehoord ? Heeft iedereen alles kunnen zeggen ? Op een participatieve manier beslissingen nemen zorgt voor een rijker besluit met een grotere bereidheid tot samenwerken. De uitvoering van de beslissing verloopt vlotter en de kans op sabotage kleiner.  Klaar voor een duik in het principe van participatieve besluitvorming ? Stroop je mouwen alvast op en kom leren en volop oefenen.

De doelstellingen van deze opleiding zijn als volgt: 

Niveau Basic
Leervorm Klassikale opleiding
Hybride

Beschikbare data

01/06/2023 - 09:00u - 17:00u - Participatieve besluitvorming – Hoe betrek ik mijn team bij het nemen van een beslissing?

29/06/2023 - 09:00u - 12:30u - Intervisie

Ik schrijf mij in

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor professionals die een (belangrijke) rol spelen bij het nemen van besluiten. Dit kan zowel op het niveau van je organisatie als binnen je team als binnen je project.

Vereiste voorkennis

Basic level: onderricht vooral theoretische concepten om zo een algemeen overzicht bij te brengen (initiatie).

Programma

INHOUD

Gebaseerd op het werk van Myrna Lewis – Deep Democracy.

De essentie van Deep Democracy is dat het zowel de meerderheid- als de minderheidsstem meeneemt in besluitvorming. Elke invalshoek is even waardevol. Zo wordt de wijsheid van de groep optimaal benut.

Onze workshops zijn zo eenvoudig en zo concreet mogelijk gemaakt. Hierdoor is de goesting om ermee te starten groot en het risico om er niets mee te doen nihil.  Tijdens onze workshops wordt het aanreiken van theorie en inzichten bewust veelvuldig afgewisseld met interactie tussen de participanten, oefeningen en reflectie-momenten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duurtijd: 1 dag klassikale opleiding +  ½ dag live-webinar intervisie

Uren: 09:00 tot 17:00 + intervisie van 09:00 tot 12:30

Plaats: Febelfin Academy: Phoenix building, Koning Albert II-laan 19, 1210 Brussel en online. 

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).

En

Een ‘Live webinar’ volg je digitaal in groep. Het is ‘learning-apart-together’. Op een afgesproken tijdstip loggen docent en deelnemers in op een videoconference-tool, elk van op de eigen locatie en met de eigen computer. Via camera, microfoon en chatfunctie van deze tool is er mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform, aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Opleidingsmateriaal

Docenten

Sanae Hanann El Guennouni
Personal development