1. Home › 
  2. › 
  3. Fundamenten van betalingsverkeer en digitale evolutie - Brussel

Fundamenten van betalingsverkeer en digitale evolutie - Brussel

Onze betaalsystemen zijn in volle evolutie. Nieuwe technologieën zoals contactloze kaarten en betalingen met de smartphone zijn realiteit. Daarnaast zijn ook meer nieuwe spelers zoals o.a. Google Pay meer en meer actief op de betaalmarkt.

De Europese dimensie in het betalingsverkeer is met de implementatie van de Single European Payments Area (SEPA) begin 2014 nu ook van kracht.

Deze nieuwe dimensie moet ook vanuit de regelgeving gestuurd worden met de wettelijke initiatieven PSD I en PSD II opdat binnen en buiten de nationale grenzen onder dezelfde voorwaarden en met dezelfde rechten en verplichtingen wordt gewerkt.

Objectief van deze opleiding is aldus een algemeen inzicht in de werking en de structuur van het betaalverkeer te geven.

Categorie Financieel
Niveau Advanced
Type opleiding Klassikaal

Punten

  • Bank: 6 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 600.013

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen, met name door professionals die een dieper inzicht willen verwerven in het betalingsverkeer.

Vereiste voorkennis

Advanced level: Een basiskennis van de bankwereld en haar algemene werking is aan te bevelen.

Programma

Inhoud

Deel 1 – Situering van betalingsverkeer

Deel 2 – Het betalingsverkeer in België

Deel 3 – Regelgevend kader

Deel 4 – Europees betalingsverkeer

Deel 5 – Nieuwe tendensen

Praktische informatie

Duurtijd: 1 dag opleiding

Uren: 9u-17u (6 lesuren per dag)

Locatie: Standaard gaan onze opleidingen door te Febelfin Academy, Phoenix gebouw - Koning Albert II-laan 19 1210 Brussel tenzij anders vermeld in de titel van de opleiding (zie bovenaan).

Gaat de opleiding door op een externe locatie? We verwijzen u graag door naar onze FAQ: https://www.febelfin-academy.be/nl/vragen/algemeen/waar-vindt-mijn-opleiding-plaats

Methodologie

Vorm: Klassikaal

Tijdens onze theoretische opleidingen bieden we een combinatie aan van theorie en oefeningen. De cases, voorbeelden en oefeningen worden uit de dagelijkse praktijk gehaald of worden door uzelf aangebracht en vervolgens opgelost onder begeleiding van de trainer.

Lesmateriaal: Powerpoint presentatie (slides)

De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de financiële producten in bank- en beleggingsdiensten overeenkomstig art. 7, §1, 1°, b en c van het K.B. van 1 juli 2006.

Docenten

Philippe Bekaert
Private banking & asset management