1. Home › 
  2. › 
  3. Fin Day : Enterprise Blockchain, uncovering the opportunities in the financial world (NL)

Fin Day : Enterprise Blockchain, uncovering the opportunities in the financial world (NL)

Tijdens deze Fin Day focussen we op de rol van Enterprise Blockchain in de financiële sector.  Deze sessie wordt in de Engelse taal gegeven.

We zullen samen het potentieel van Enterprise Blockchain ontdekken en bekijken hoe deze techniek de financiële wereld inhoudelijk zal veranderen.

De opleiding biedt een succesvolle mix van praktijk en theorie.

Na deze sessie ben je in staat om zelf te evalueren welke processen potentieel op een blockchain kunnen bestaan. Je verwerft inzicht in de strategische uitdagingen die gepaard gaan met collaboratieve projecten.

Categorie Financieel
Niveau Basic
Type opleiding Klassikale opleiding

Punten

  • Bank: 2 p/u
  • Verzekeringen: 2 p/u
  • Compliance: 2 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010
600.013
600.004

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen die onder meer werkzaam zijn als … : 

Deze opleiding is niet technisch, maar focust op de business aspecten.

Vereiste voorkennis

Basic level: onderricht vooral theoretische concepten om zo een algemeen overzicht bij te brengen (initiatie).

De opleiding wordt gegeven in de Engelse taal maar de vragen mogen in het FR/NL worden gesteld.  De slides zijn tevens in de Engelse taal opgesteld. 

Programma

INHOUD

We starten met een historisch kader, gevolgd door een definiëring van het containerbegrip “blockchain” met een opdeling in een aantal duidelijke en verschillende types in de financiële sector.

Aan de hand van zes kernelementen, brengen we duiding bij de impact van blockchain technologie op processen. We raken de technische kant van deze elementen aan, maar kijken vooral naar de business impact en voordelen.

In deze workshop verduidelijken we verder het concept van Enterprise Blockchain doorheen concrete en echte voorbeelden, met de nodige lessons learned.

Op een interactieve manier scheiden we hype van realiteit, en ontdekken we welke toepassingen mogelijk zijn binnen uw onderneming.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duurtijd: 2 uur

Uren: 10u -12u

Plaats: 

BNP Paribas Fortis Seminar Center

Baron Hortastraat 4 - Rue Baron Horta 4

1000 Brussel - Bruxelles

Taal sessie : Engels (er is simultane vertaling voorizen)

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Type opleiding: Classroom

Tijdens onze interactieve opleidingen staan we zo dicht mogelijk bij de werkpraktijk van elke dag. De focus ligt op praktijktips, handige schema’s en herkenbare situaties of cases. Via praktische opdrachten in kleine groepjes wordt aan de deelnemers de mogelijkheid geboden om te reflecteren over bepaalde aspecten van het aangereikte topic. Na feedback van de groep en de trainer kunnen die eventueel verder uitgewerkt worden.

Opleidingsmateriaal: Powerpoint presentatie

Taal : Deze sessie wordt in de Engelse taal gegeven met simultane vertaling naar het Nederlands.

 

Docenten

Koen Vingerhoets
Clearing, settlements & payments
Personal development