1. Home › 
  2. › 
  3. De nieuwe Europese richtlijn IDD: Gevolgen voor de verzekeringsdistributie?

De nieuwe Europese richtlijn IDD: Gevolgen voor de verzekeringsdistributie?

In februari 2018 treedt de Insurance Distribution Directive (IDD), en de nationale implementatie daarvan, in werking. Teneinde ervoor te zorgen dat uw onderneming op deze datum klaar is om dit nieuwe regelgevend kader na te leven, is het aangewezen de implementatie ervan nog een laatste keer tegen het licht te houden en na te gaan of alle relevante aspecten van de regelgeving zijn afgedekt.

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Categorie Financieel
Niveau Advanced
Type opleiding Klassikaal

Punten

  • Verzekeringen: 3 p/u
  • Compliance: 3 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010
600.228

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen die onder meer werkzaam zijn als ...:

Vereiste voorkennis

Advanced level: biedt praktijkgerichte toepassingen op de reeds verworven theoretische kennis van de "basic level" opleidingen (uitdieping).

Programma

Inhoud

Voorbereiding deelnemer: Op ons digitaal leerplatform vindt u de IDD richtlijnen terug. Wij verzoeken u deze door te nemen voor de aanvang van de opleiding.

Praktische informatie

Duurtijd: Een halve opleidingsdag

Uren: 13u30 - 17u (3 lesuren per dag)

Plaats: Febelfin Academy, Phoenix gebouw - Koning Albert II-laan 19 1210 Brussel

Extra informatie: Deze opleiding zal gegeven worden in het Engels!

Methodologie

Vorm: Classroom

Tijdens onze opleidingen bieden we een combinatie aan van theorie en oefeningen. De cases, voorbeelden en oefeningen worden uit de dagelijkse praktijk gehaald of worden door uzelf aangebracht en vervolgens opgelost onder begeleiding van de trainer.

Opleidingsmateriaal:

Verzekeringen: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t de onderscheiden verzekeringstakken, overeenkomstig art. 11, § 1, 1°, A, d van de wet van 27.03.95.