1. Home › 
  2. › 
  3. De impact van 'Sustainable Finance' op de financiële sector - Live Webinar

De impact van 'Sustainable Finance' op de financiële sector - Live Webinar

Duurzame ontwikkeling staat al lang op de voorgrond van het Europese Project. De EU heeft dan ook de “UN 2030 Agenda” zeer warm onthaald en zich volledig aangesloten bij de uitvoering ervan. Dit heeft in 2018 geleid tot een EU actieplan inzake duurzame financiering waarvan sedertdien al enkele acties vertaald zijn in EU wetgeving die ook van toepassing zijn op de financiële sector, onder meer de beleggingsondernemingen die beleggingsadvies verstrekken en de verzekeringsdistributeurs die verzekeringsgebaseerde beleggingsproducten (IBIP's) aanbieden. De meest recente EU-verordering, de 'Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR)-verordening (2019/2088)' komt eraan op 10 maart 2021.

In deze opleiding, trachten we je een overzicht te geven van de initiatieven en het ruimer reglementair kader aangaande duurzaamheid, en gaan wij dieper in op wat transparantieverplichtingen precies inhouden en wat de impact en gevolgen hiervan zijn voor betrokken ondernemingen en tussenpersonen van de financiële sector. 

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Categorie Financieel
Niveau Advanced
Type opleiding E-learning, Blended learning

Punten

  • Verzekeringen: 3 p/u
  • Bank: 3 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010
600.013

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen die onder meer werkzaam zijn binnen de financiële sector als : 

Vereiste voorkennis

Advanced: biedt praktijkgerichte toepassingen op de reeds verworven theoretische kennis van de “basic level” opleidingen (uitdieping).  

Programma

Inhoud

UN 2030 Agenda

EU actieplan inzake duurzame financiering

EU verorderning vanaf 10 maart 2021

PRAKTISCHE INFORMATIE
Duur: 3u

Uren: 9u - 12u30

Plaats: Deze opleiding zal online gegeven worden.

Extra informatie:

Hoe start je de webinar vlot op? Je ontvangt een login en een wachtwoord per e-mail om toegang te krijgen tot ons platform. In het platform vind je een link. Door op de geplande datum te klikken start de webinar via Webex. 
Om bijscholingspunten te behalen is het belangrijk om met je eigen naam in te loggen, de volledige trainingsdag te volgen en de door de trainer voorgestelde vragen te beantwoorden. Volg de opleiding niet met meerdere personen via eenzelfde pc.

Methodologie

Type opleiding: 
Tijdens Live Webinars zie je de presentatie en de trainer live via jouw scherm. Je kunt met de trainer communiceren en vragen stellen.

Opleidingsmateriaal

Verzekeringen: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de onderscheiden verzekeringstakken, overeenkomstig art. 270 van de wet van 4 april 2014.

Docenten

Patricia Goddet
Compliance & audit