1. Home › 
  2. › 
  3. Bijscholing verzekering leven - Pensioenvoorzieningen voor zelfstandigen en ondernemers: mogelijkheden en combinaties - Live webinar

Bijscholing verzekering leven - Pensioenvoorzieningen voor zelfstandigen en ondernemers: mogelijkheden en combinaties - Live webinar

Aanvullende pensioenplannen vormen aan essentieel onderdeel in de opbouw van een privévermogen. De mogelijkheden en toepassingen zijn erg divers.  

Deze opleiding heeft als doel de bestaande basiskennis rond aanvullende pensioenen (met focus op 2de pijler) verder aan te scherpen aan de hand van cijfervoorbeelden en cases. 

Deze opleiding heeft als doelstelling om: 

Categorie Financieel
Niveau Advanced
Type opleiding E-learning, Blended learning

Punten

  • Verzekeringen: 6 p/u
  • Bank: 3 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 600.013
700.010

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen: 

Vereiste voorkennis

Advanced: biedt praktijkgerichte toepassingen op de reeds verworven theoretische kennis van de “basic level” opleidingen (uitdieping).

Programma

INHOUD 

  1. Situering van de pensioenstelsels en pijlers 
  1. Focus op 2de pijler  
  1. Hoe kan je 2de pijler optimaal benutten voor vastgoedfinanciering: mogelijkheden en valkuilen 
  1. Keuze van de begunstigde bij overlijden: mogelijkheden en gevolgen 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duurtijd: 1 daagse opleiding

Uren: 9u - 17u (6 lesuren per dag)

Plaats: Deze opleiding zal online gegeven worden.

Voorbereiding deelnemers: Log in op het leerplatform my.febelfin-academy.be om de training voor te bereiden en het leermateriaal te downloaden.

Extra informatie:

Hoe start je de webinar vlot op? Je ontvangt een login en een wachtwoord per e-mail om toegang te krijgen tot ons platform. In het platform vind je een link. Door op de geplande datum te klikken start de webinar via Webex. 
Om bijscholingspunten te behalen is het belangrijk om met je eigen naam en voornaam in te vullen in Webex, de volledige trainingsdag te volgen en de door de trainer voorgestelde vragen te beantwoorden. Volg de opleiding niet met meerdere personen via eenzelfde pc.

Methodologie

Type opleiding: 
Tijdens Live Webinars zie je de presentatie en de trainer live via jouw scherm. Je kunt met de trainer communiceren en vragen stellen.

Opleidingsmateriaal

Docenten

Wim Antoinette J Vanfraechem