1. Home › 
  2. › 
  3. Basel III/IV : Uitdieping en recente ontwikkelingen - Live webinar

Basel III/IV : Uitdieping en recente ontwikkelingen - Live webinar

Basel II wijzigde al op significante wijze de prudentiële regels toepasselijk op banken en beleggingsondernemingen. Ten gevolge van de financiële crisis is er een hele waaier aan reglementaire initiatieven genomen. Basel II.5, Basel III en IV vormen hierbij de referentie voor heel wat nationale en Europese regelgeving (o.a. CRD, CRR). Het komt er dus voor de banken op aan om de risico's en de regels te kennen en deze correct te implementeren in de systemen en processen. Bovendien hebben deze regels een belangrijke impact op de rentabiliteit, de klanten en het toekomstige Business Model van banken. 

Deze opleiding heeft als doelstelling om: 

Categorie Financieel
Niveau Advanced
Type opleiding E-learning, Blended learning

Beschikbare data

15/11/2021 - 09:00u - 12:30u - Basel III/IV: Uitdieping en recente ontwikkelingen

19/11/2021 - 09:00u - 12:30u - Basel III/IV: Uitdieping en recente ontwikkelingen

Ik schrijf mij in

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

Deze opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Vereiste voorkennis

Advanced level : biedt praktijkgerichte toepassingen op de reeds verworven theoretische kennis van de "basic level" opleidingen (uitdieping).

Programma

Inhoud

Van Basel I naar Basel II: Algemene inleiding en ontwikkelingen 

De financiële crisis 

Basel II.5 

Basel III/ IV 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duurtijd: 2 halve dagen

Uren: 9u - 12u30

Plaats: Deze opleiding zal online gegeven worden.

Voorbereiding deelnemers: Log in op het leerplatform my.febelfin-academy.be om de training voor te bereiden en het leermateriaal te downloaden.

Extra informatie:

Hoe start je de webinar vlot op? Je ontvangt een login en een wachtwoord per e-mail om toegang te krijgen tot ons platform. In het platform vind je een link. Door op de geplande datum te klikken start de webinar via Webex. 
Om bijscholingspunten te behalen is het belangrijk om met je eigen naam en voornaam in te vullen in Webex, de volledige trainingsdag te volgen en de door de trainer voorgestelde vragen te beantwoorden. Volg de opleiding niet met meerdere personen via eenzelfde pc.

Methodologie

Type opleiding: 
Tijdens Live Webinars zie je de presentatie en de trainer live via jouw scherm. Je kunt met de trainer communiceren en vragen stellen.

Opleidingsmateriaal

Docenten

Ruben Olieslagers
Risk, finance & treasury