De anti-witwasrichtlijnen (AMLD4 - AMLD5) werden respectievelijk in 2015 en 2018 door de Europese Unie gepubliceerd. Het doel van deze richtlijnen is de verbetering van het beleid voor de preventie van het witwassen van geld en de strijd tegen het terrorisme.
Op 16 oktober 2017 trad in België een nieuwe wetgeving inzake anti-witwasbeleid in werking. Hierbij werden de Europese richtlijnen geïmplementeerd. Deze wet werd opnieuw gewijzigd op 20 juli 2020 ll.
Wat is de impact van deze richtlijnen op de Belgische regelgeving? Deze opleiding geeft je een antwoord op deze vraag en biedt tevens de ideale opfrissing van jouw kennis over AML.
Deze opleiding heeft als doelstelling om:
Ontdek in deze brochure alvast meer informatie over hoe banken als gatekeepers in de strijd tegen witwassen functioneren: Klik hier.
Punten
Geregelde bijscholing
Examen/Bijscholing
700.010
500176 C + H bijscholing hypothecaire kredieten
500176 C + H bijscholing consumentenkredieten
600.013
600.004
10/03/2023 - 09:00u - 17:00u - Anti-witwassen van geld: AML V
09/10/2023 - 09:00u - 17:30u - Anti-witwassen van geld: AML V
Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.
De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:
Advanced level opleiding: deze opleiding vereist een algemene basiskennis van het onderwerp.
Vereiste voorkennis: Basiskennis van de meest courante financiële en bankactiviteiten.
Indien je geen of weinig ervaring heeft met witwasregelgeving kan volgende opleiding je een stevige basis bieden: Witwasregelgeving (AML) verplichtingen - een globaal overzicht
INHOUD
PRAKTISCHE INFORMATIE
Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform, aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).
Opleidingsmateriaal: PowerPoint presentatie.
Jeroen Verplancke
Compliance & audit